Novice tekmovanja

Zmagovalec Ocean Lava Vrsar

Po naslovu državnega prvaka sem se odločil tekmovati še na eni tekmi v sezoni, saj je bila forma razmeroma dobra in ker sem želel še rahlo nadgraditi kolesarski del iz Poreča.  Tako sem nastopil na prvi izvedbi polovične Ironman razdalje v Vrsarju, po okvirom tekem Ocean Lava. Tekmovanje je bilo organizirano odlično, brez napak. Če razmišljate o pozni tekmi v jesenskem delu sezone, je to lahko prava izbira.

Po Poreču sem probal karseda ohraniti formo, kar mi je dodobra uspelo. Le na tekaškem delu je nastopila resnejša kriza po 10 km, kar pa glede na pretečeno kilometrino v celotni sezoni niti ni čudno. Vodilno pozicijo sem držal vse od plavanja naprej. Na kolo sem prišel s ciljem, da celotnih 90 km držim povprečje na 300 W, kar mi je praktično uspelo, če vzamem v obzir da je zadnjih 10km bilo praktično navzdol in ni bilo treba pretirano poganjati pedal, pa tudi rahlo sem poskušal regenerirat noge za tekaški del. Tako je povprečje znašalo 295 W. Zelo zadovoljen z obzirom na količino vloženega treninga. Še nisem za odpis 🙂 No na teku je situacija bila malo drugačna, saj je po začetnih 5 hitrih km počasi začela nastopati kriza. Zadnjih 5 km sem se uspel privleči v cilj s povprečjem 3:50/km na 21 km dolgi progi. Podpovprečen tek, ampak vseeno soliden nastop. Zmaga je ipak zmaga in nebom se pritoževal.

Na drugo mesto je po odličnem teku prišel Poljak Jakob Wozniak in na tretje Dejan Patrčević.

Zahvala organizatorjem za povabilo, štartnino in prenočišče v odličnem hotelu Maistra resort. Pridem naslednje leto nazaj.

Rezultati

Morda vas bo zanimalo tudi