Novice tekmovanja

6. mesto na Chiemsee middle distance triathlonu

Po skoraj dveh letih premora od dirkanja dolgih distanc v triatlonu (oziroma dirkanja nasploh) sem se vrnil na Chiemsee (Nemčija), kjer sem pred dvema sezonama tekmoval za lokalni klub v okvirju prve Nemške bundeslige.

Chiemsee triathlon z razdaljami 2km plavanja, 82km kolesa in 20 km teka je ponovno postregel z močno konkurenco in borbo za najvišja mesta. Tukaj sem sicer nastopil že dve leti nazaj, vendar zaradi predrte zračnice odstopil že po 18 km. Tokrat sem imel malo več sreče in tekmo končal na odličnem 6. mestu v močni konkurenci s časom 3:48:33.

Rezultat je realna slika moje trenutne pripravljenosti, ki je še enkrat pokazala rahlo šibkost na kolesarskem delu. Na plavanju in teku ni bilo problema držati stik z vodilnimi. Iz vode sem prišel skupaj s prvim (ki je plaval za štafeto), kar mi ni povzročalo nekih pretiranih težav. Potem je sledil 82 km dolg kronometer, kjer sem kot že rečeno izgubil stik z glavnino 5ih najboljših. Kljub povprečni hitrosti skoraj 40 km/h ob 600 m vzpona je razlika do najboljših narasla na 5 min (fajl kolesarskega dela). Nato je sledilo 20 km dolgo tekaško lovljenje skupine. Kljub 3. času teka s tempom 3:40/km mi je uspelo razliko zmanjšati zgolj na 2 min do 5 mesta (tekaški del).

Lahko rečem, da sem z rezultatom zadovoljen, sploh glede na količino opravljenega treninga v letošnji sezoni ter dogajanjem lani (športna pavza 🙂 ). Na plavanju in teku se lahko borim z najboljšimi, na kolesu se bom pa potrudil, da bom tega sposoben naslednjič :). Šesto mesto je vseeno super rezultat. Naslednje na programu je opravljanje nekaj izpitov in razmislek o planu tekem v poletnem in jesenskem delu sezone.

Hvala Topatlet za energijske gele in napitke, ki so bili nepogrešljiv del tekme in Swimhohlic za neoprensko obleko ter plavalna očala, ki so prišla prva iz vode.

Rezultati

Morda vas bo zanimalo tudi