Novice tekmovanja

S športnim parkom Ruše v novo sezono

Dolgo je minilo od mojega zadnjega zapisa. Minilo je leto, ki sem ga posvetil predvsem učenju in diplomiranju na fakulteti za strojništvo v Mariboru. Torej namesto športnih dosežkov lahko navedem še enega “akademskega”, to je naziv diplomiran inženir strojništva UNI. Bilo je to tudi leto z najmanj treninga odkar si beležim kilometrino. Ampak pavze je konec, vpisal sem sicer magisterij strojništva, ampak bom kolikor se da poskusil vključiti trening med aktivnosti na fakulteti in narediti par kvalitetnih rezultatov v prihajajoči sezoni. Ampak več o planih za prihodnost naslednjič.

Za letošnjo sezono z veseljem najavljam podaljšanje sodelovanja s prenovljenim športnim parkom v Rušah, kjer so mi omogočili prost vstop na bazen in welness. Infrastruktura v domačem kraju mi ogromno pomeni, saj mi omogoča nemoten trening v bližini doma in lažje časovno usklajevanje treningov. Poleg bazena in welnessa pa športni park nudi še hokejsko igrišče (drsališče v zimskem času), kegljišče, pump track in ostale aktivnosti na prostem, zato vabim vse, ki si še niste ogledali novosti v našem kraju da pridete pogledat. Za letno karto se bi tukaj tako še enkrat lepo zahvalil.

Več o športnem parku Ruše lahko najdete na njihovih straneh: Športni park Ruše

 

spr1

 

In na kratko še ena sveža novica iz mojega “povratka” v tekmovalni šport. Minuli vikend sem nastopil na Generator Snow tekmovanju v Delnicah na Hrvaškem, kjer je v dveh dneh potekalo tekmovanje z MTB kolesi po gozdni krožni poti na 15km in drugi dan 10 km trail teka po tej isti stezi. Kljub relativno malo treninga, ki sem ga opravil v minulih dveh mesecih od konca enoletne pavze, sem uspel narediti dva odlična rezultata. Prvi dan zmaga na kolesarskem delu in drugi dan drugo mesto na teku, kjer sem zaostal le za Hrvaškim prvakom v gorskih tekih in dosegel čas 36:50, za 9,5 km in 230 m skupnega vzpona po blatnem in razmočenem terenu. Skupen čas obeh dirk me je okronal tudi za kralja vikenda :). Rezultat kaže na to, da se je telo v enem letu dodobra spočilo in obnovilo, ter je pripravljeno na trdo delo. Upam da ga bo prosti čas omogočal!

Rezultati Generator Run

Rezultati generator MTB

Morda vas bo zanimalo tudi