Novice Odmor

Štart v novo sezono

Za nekatere je zima čas za poležavanje, pitje čaja in kuhanega vina ter pečenja piškotov. No, za nekatere druge je to čas, ko se začne delo za naslednjo sezono.

Po moji najuspešnejši sezoni sem si vzel malo daljši odmor, ki je namesto načrtovanega 1 meseca trajal slaba dva tedna dlje. Vzrok temu ni pomanjkanje volje ali česa drugega, temveč obveznosti na fakulteti. Ker sem bil lani bolj kot ne prostih rok kar se tiče študija (se je poznalo tudi na rezultatih), letos temu nebo tako. Zato bom prihajajočo sezono treninge čim bolj prilagodil uspešnemu dokončanju študija, se fokusiral na manj tekem in le te poskušal oddelati na visokem nivoju. Verjetno bo zaradi tega malce trpel prvi del sezone, bo pa forma v drugem delu boljša (at least that’s the plan 🙂 )

Nizke temperature in kratki dnevi v Mariboru mi sicer niso najljubši, ampak kar se mora naj nebi bilo težko. Treniral bom v Rušah, Mariboru in okolici, torej če ima kdo interes po skupnih treningih se mi lahko priključi na bilo katerem segmentu. Kontaktirajte me via FB, instagram, mail… :=)

Pa še nekaj številk iz minule sezone, za ljubitelje statistike in lažjo predstavo koliko je minimum dela za solidne rezultate povprečno nadarjenega športnika:

Plavanje: 750km, najdaljši trening 6,4km

Tek: 2900km, najdaljši tek 32km, najhitrejši tek na polovičnem ironmanu: Poreč, 21km, 3:34min/km

Kolo: 13 000km, skupni vzpon: 135 000m, najdaljši trening: 183km, 5h50′

Ure treninga skupaj: 960h

Število tekem: 6x Half Ironman, 2x olimpijski triatlon, 3x sprint triatlon, 1x super sprint štafeta, 1x pol maraton

Nekaj utrinkov v obliki slike:

[Best_Wordpress_Gallery id=”18″ gal_title=”sezona 2016″]

Morda vas bo zanimalo tudi