Novice priprave

Trening, regeneracija in plan tekem

Zadnjih par tednov, v bistvu vse od tekme v Bundesligi dalje, se posvečam pripravam na vrh letošnje sezone, EVROPSKO PRVENSTVO v polovični Ironman razdalji. To bo letos potekalo v Avstriji, natančneje na Walchseeju. Trenutno se nahajam v zadnjem obsežnejšem tednu, v katerem bo ponovno okoli 400km kolesa, 75km teka in 22km plavanja. Naslednja dva tedna sledita v zmanjšanem obsegu in 4.9. bo forma na mestu (vsaj tak je plan :)) Pred tem bom nastopil še na pripravljalni tekmi, 28.8. v Fakerseeju, na olimpijski razdalji, da vidim kakšno bo stanje forme.

Sicer sem letos super pripravljen tudi za krajše razdalje in bi z veseljem nastopil tudi na kakšnem evropskem pokalu v olimpijski ali sprint razdalji, vendar se kot ponavadi zatika pri financah. Zato se bom pred povratkom k študiju omejil le še na evropsko prvenstvo in kasneje na half Iron Poreč, ki ga organizirajo prijatelji iz Hrvaške (priporočam, dobra organzacija in lepa okolica).

Vse do zadnjega sem imel upanje tudi na nastop na svetovnem prvenstvu U23 kategorije, saj sem zadnje leto mlajši član, vendar se zveza za nastop ni odločila. To se mi zdi velika škoda, saj sem letos v priprave vložil praktično celo leto, sem najboljše pripravljen v življenju in mislim da bi se lahko boril za prvo polovico uvrščenih.

Treningi potekajo odlično, forma na plavanju in teku je na visokem nivoju. Na kolesu gre dobro, vsaj na kratke razdalje. Vendar mislim da bo tudi na 90km progi steklo po planih, saj ob konfiguraciji terena na otoku Pagu in v Istri, kjer treniram, treningi za moč ne izostajajo 🙂 Treninge lahko sledite na Stravi. Za zadnje tri tedne pred olimpijado se za odlične pogoje treninga in gostoljubje zahvaljujem Sari Vilić in njenemu trenerju Martinu, ki sta pripomogla k super pogojem in kvalitetno opravljenim treningom. Za Saro bomo navijali v soboto 20.8., ko je na sporedu ženska triatlonska preizkušnja. Štart bo ob 16:00!

Štartna lista evropskega prvenstva v Half Ironmanu

Triatlon Poreč

20160817_191825

IMG_3605

IMG_3644

Morda vas bo zanimalo tudi