Novice tekmovanja

Odličen rezultat na finalu Bundeslige, Tubingen

Za mano je še ena sezona v prvi nemški triatlonski ligi. Finale je ponovno postreglo z zelo močno mednarodno konkurenco 20 držav in 80. tekmovalcev.

Finale je potekalo v centru mesta Tubingen. Organizacija je ponovno bila na vrhuncu, s traso speljano po samem strogem centru mesta. Pravo vzdušje tekmi so dali številni gledalci, ki so se zbrali okoli menjalnega prostora in cel čas dirke glasno vzpodbujali nas, ki smo trpeli 🙂

Plavanje je bilo malo kaotično, saj je levi del reke v kateri smo plavali bil dokaj plitek in se je dalo namesto plavanja kakšnih 100 metrov tečt. Tako se je skupina razpotegnila že na začetku in naredile so se velike razlike. Izplaval sem nekje v sredini, vendar so poleg mene splavali tudi David Castro, na koncu drugi in še veliko ostalih, ki so na koncu bili Top 10 in so se na začetku plavanja postavili na napačno smer. No, na kolesu smo vseeno s skupnimi močmi uspeli ujeti prvo skupino, za kar je bilo potrebnih dobrih 6km v povprečni hitrosti okoli 45km/h. Tekme v Nemčiji so vedno nekaj posebnega, saj se vedno vozi “na nož”. Končna povprečna hitrost je tako znesla nekaj pod 43km/h (link na fajn s tekme je spodaj).

Iz kolesa smo prišli v ogromni skupini cca petdesetetih tekmovalcev, kar je pomenilo da se bo končni vrstni red postavil v izredno hitrem teku. Tako je tudi bilo. Na nekaj krajši stezi, polni ovinkov in klancev sem iztisnil iz sebe svoj najhitrejši tek v življenju, 15:30. Za prvim sem zaostal nekaj več kot minuto in s tem naredil rezultat kariere, ki je zadoščal za končno 31. mesto. Zelo sem zadovoljen z letošnjim napredkom na teku in kolesu. Škoda edino da mi zaradi pomanjkanja finančnih sredstev ne preostane ravno veliko tekem do konca sezone, kjer bi še lahko izboljšal moje rezultate.

Ekipno smo pristali na 11. mestu, kar je najboljše do sedaj in z optimizmom gremo naslednje leto napasti TOP 10 plasman.

Fajl kolesarskega dela

Rezultati: Herren

 

[Best_Wordpress_Gallery id=”16″ gal_title=”Tubingen finale”]

 

Morda vas bo zanimalo tudi