Novice tekmovanja

29. mesto na evropskem prvenstvu mlajših članov (U23)

Minuli vikend je potekal vrhunec prvega dela triatlonske sezone – evropsko prvenstvo mlajših članov (U23) v Bolgarskem Burgasu. Format dirke bi sicer moral biti olimpijska distanca (1,5km/40km/10km), vendar so organizatorji dva dni pred tekmo le-to skrajšali na razdaljo sprint triatlona, ki je pol krajša od prej omenjene. Odločitev za to je bila sprejeta zaradi visokih temperatur in problemov z zaprtjem ceste zaradi državnega praznika (povezava).

Mene odločitev ni zmotila, jaz sem bil pripravljen na olimpik, vendar glede na dobro tekmo prejšnji vikend v Nemčiji nisem imel strahu pred spremenjeno distanco.

2016-06-18(35)

Tekma je potekala po dokaj težkih razmerah. Visoki valovi na plavanju in močan veter, ki je pihal proti obali, nato dolgi tek od morja proti menjalnemu mestu, kjer smo morali premagati kakšnih 50m vzpona po stopnicah. Plavanje mi ni povzročalo nekih težav. Sicer še vedno nisem ravno najbolj zadovoljen s plavalno formo, vendar se vidi izboljšanje iz prejšnjih tekem. Iz vode sem tako prilezel nekje v sredini tekmovalcev in nato z odličnim kolesarjenjem uspel priti do prve skupine, katero sem držal do tekaškega dela. Kolesarski del je v celoti bil dokaj naporen in zelo nevaren. Tukaj bi opozoril na neodgovornost krovne triatlonske organizacije ETU, ki sprejema odločitve o tekmah, saj ceste v Bolgariji po mojem mnenju ne ustrezajo varnostnim standardom (veliko lukenj v asfaltu, slabo varovanje zapore cestišča).

Na tek sem prišel v veliki skupini cca 40ih tekmovalcev, ter nato odtekel po svojih trenutnih sposobnostih.  Tekaška proga ni bila lahka, pol proge rahlo navzdol in druga polovica vzpenjanje, ter visoka vlaga in vročina sta nam malo oteževali tek. S časom teka 16:22 sem se uspel plasirati na 29. mesto in tako izpolnil moj cilj, uvrstitev med prvo polovico. Lepo bi bilo če bi uspel s tem rezultatom nastopiti na svetovnem prvenstvu konec leta, saj se mi rezultati izboljšujejo in mislim da bi lahko uspešno zastopal Slovenske barve tudi tam, vendar ostaja le pri željah, finance so nekje drugje.

Rezultati

Fotografije ETU

Fotografije Slo team-a – Uroš

Članek triatlonske zveze Slovenije

V nedeljo smo tekmovali še na ekipnem delu prvenstva, kjer smo zasedli solidno 9. mesto in tako uspešno končali naporen tekmovalni vikend.

[Best_Wordpress_Gallery id=”15″ gal_title=”U23 european championship”]

Morda vas bo zanimalo tudi