Novice tekmovanja

Ocean Lava Malta – veter, valovi in zmaga

Prva letošnja zmaga!! Po lanski zmagi na polovičnem Ironmanu v Cmureku, sem letos izbral destinacijo sredi mediteranskega morja, Malto. Ne bom tajil da sem se za to tekmo dobro pripravil, čeprav nisem pričakoval neke večje konkurence. Vseeno sem hotel sebi pokazati kakšna je trenutna forma in kje še morem delati, da bodo rezultati na prihajajočih najpomembnejših tekmah karseda vrhunski ter na visokem nivoju.

IMGP8456

Plavanje je bilo v dokaj razburkanem morju, z dovoljenimi neoprenskimi oblekami. Že po prvem krogu od dveh sem si nabral lepo prednost pred ostalimi, ki sem jo potem le še povečeval. Plavanje mi šlo vredu, občutek je bil boljši kot na Korčuli dva tedna nazaj.

Na kolesu sem garal od začetka do konca. Trasa je razgibana, z dvema 180° ovinkoma in enim 90°, ki poberejo precej časa in povprečne hitrosti. Poleg tega je skupno hitrost zniževal še močan veter, ki je pihal več kot pol kroga (skupno sedem krogov) v glavo. Na koncu je zneslo 91km s skupnim vzponom 800m in povprečno hitrostjo 37km/h. Ne zgleda bog ve kaj, ampak je po mojem občutku to bilo enakovredno povprečni hitrosti 40km/h po ravnini.

IMGP8497

Na teku sem imel cilj praviti v tempu 3:40/km. No, to je bilo na tej progi praktično nedosgljivo. Trasa je bila dodobra razgibana (170m višine) in prav tako v eno smer zelo vetrovna, kar mi je odvzemalo dosti energije. Tako sem prvih 15km uspel držati zadano povprečje, potem pa me je zmanjkalo in tako sem zaključil 6 sekund/km počasneje od ciljne hitrosti.

IMGP8536

Zmaga je bila suverena, vsi trije segmenti daleč najhitrejši od vseh tekmovalcev (razen štafet). Forma je dobra, za vrhunske rezultate mi manjka še zadnih 5km teka, tam me začne zmanjkovat. Recept za poprav tega je le en: trening, predvsem pa dolgi tek vsaka dva tedna.

IMGP8541

Rezultati

Plani za naprej: priprave na tekme prve Nemške lige in evropsko prvenstvu U23 v juniju.

Morda vas bo zanimalo tudi