Novice tekmovanja

4. mesto na Marco Polo challenge triatlonu

Leto je okoli in ponovno začenjam sezono na Korčuli. Olimpijska distanca (1,5km/40km/10km), plavanje v morju pred starim mestnim jedrom, kolesarjenje po razgibani progi (fajl kolesarskega dela s kolesa Ognjena Stojanovića je tukaj) in tek prav tako po zelo razgibani trasi.

Letos imam za sabo dosti večjo kilometrino in količino treninga kot prejšnja leta, tako da sem bil pred tekmo dokaj optimističen. Večna uganka je edino plavanje, saj mi v zadnjem času kakšen dan gre odlično, kakšen pa tudi ne. Tokrat se je zgodil drugi scenarij. Plavalo se je močno že od začetka. Pobudo je povzel italijan Jacopo Buturini, s katerim smo bili januarja na pripravah in sem vedel da nebo plaval počasi. Skupino prvih štirih sem držal prvih 800m, nato pa sem ob valovih in manjši nepazljivosti v smeri plavanja izgubil priključek za kakšna 2m. Od takrat se je razdalja le še povečevala in je nisem mogel nadoknaditi.

Iz vode sem prišel z 10 sekund zaostanka za četrtim in ostalo mi je solo kolesarjenje. Na kolesu je bil občutek odličen, noge so bile prave in šlo je hitro. Tako sem vozil sam celih 40km in uspel obdržati manj kot 2 minuti zaostanka za prvimi, s povprečno hitrostjo nekaj nad 37km/h z 370m vzpona.

Na teku se je dobro počutje nadaljevalo in odtekel sem svojo najboljšo desetko v življenju. Čas za 9630m in 97m vzpona je bil 33:35min, kar je 1min 30sek boljše kot lani ko sem vozil v skupini. Na teku sem uspel prehiteti enega tekmovalca iz prve skupine in zaključil na 4. mestu za najboljšim Srbskim triatloncem Ognjenom Stojanovičem, Italijanom Jacopom Buturinijem in še enim srbom Milanom Tominom. Tekaška proga je tukaj.

Škoda za plavanje, saj bi bil v realni borbi za 3. ali celo 2. mesto. Z večino tekme sem tako zadovoljen, na plavanju pa bom še moral malo postoriti do prave sezone hitrih tekem v Nemški Bundesligi in evropskem prvenstvu U23 junija.

Rezultati

[Best_Wordpress_Gallery id=”13″ gal_title=”Korcula2016″]

Morda vas bo zanimalo tudi