Novice

Opravljena reprezentančna norma za sezono 2016

Minuli vikend je v Ljubljani potekal dan talentov triatlonske zveze Slovenije, ki ga zveza organizira že tretje leto zapored. Dan naj bi bil namenjen mladim, ki se želijo preizkusiti v triatlonu in z dobrim rezultatom pridobiti podporo zveze za nadaljno športno pot.

Ker je letos prišlo do nekaterih sprememb glede uvrščanja v reprezentanco in status v reprezentanci, smo isti dan opravljali testiranje tudi ostali (potencialni) kandidati za reprezentanco. Kriteriji sprejema v “izbrano” vrsto so letos končno jasneje določeni kot prejšnja leta in so objavljena tukaj: SelekcijeTZS-testiranje-2016-. Test je potekal v obliki 750m plavanja v bazenu in teku na 5km na stadionu Slovan. Norme za moje mnenje niso ravno visoke, 9:00 za plavalni del in 16:30 za tekaškega predstavlja enega od kriterijev za člansko B reprezentanco. Moji rezultati so bili 8:45 na plavanju, brez pretirane muke in 16:24 na teku, prav tako ne na maksimumu. S tem sem ponovno potrdil da sem primeren tako za U23 kot člansko reprezentanco.

Dober vpogled v trenutno stanje, vidim da mi na plavanju gre po planih, tek pa bo treba še malo dvignit, v smislu hitrosti. Kar se tiče vzdržljivosti sem na zadovoljivi ravni in pripravljen na tekmovalno sezono.

 

DCIM100GOPRO
DCIM100GOPRO

 

Morda vas bo zanimalo tudi