Novice

Plan tekem, april in maj

Malo sem se odpočil po pripravah v Makarski (glej prejšnji članek), zdaj pa v malo manjšem obsegu in višji intenzivnosti dalje. Ker so vse tekme v mesecu aprilu precej oddaljene od Evrope in torej dokaj drage, bom žal sezono kot vsako leto začel na Korčuli konec aprila.

Zdaj sem doma, kjer se posvečam pripravam na potrditev reprezentančne norme. Ta bo potekala v formatu 750m plavanja in 5km teka naslednji teden na fakulteti za šport v Ljubljani, kot test na vsaki disciplino posebej. Pomoje to sicer nima velikih podobnosti s triatlonom, vseeno pa pokaže neko osnovno pripravljenost pred začetkom sezone. Upam da bo hitrost vsaj približno na nivoju, glede na trenutno utrujenost in dejstvo da so glavne tekme sezone še daleč.

Kot sem že omenil bom 28.4. sezono začel na Korčuli z olimpijskim triatlonom, ter jo dva tedna kasneje nadaljeval na Malti na polovični Ironman distanci v okviru serije Ocean Lava. Za to tekmo planiram biti v kar se da dobri formi, da naredim rezultat treningom primeren. Kasneje imam v planu še en olimpijski triatlon v Trstu, ki bo prav tako štel kot potrditev reprezentančne norme in nastopa na evropskem prvenstvu za mlajše člane letos junija (U23).

Ocean Lava Malta 

Kratek posnetek iz priprav:

 

 

Morda vas bo zanimalo tudi