Novice priprave

Priprave, trening in Splitski polmaraton

Ponovno smo se našli v Dalmaciji. Po tednu pavze po Dubaiu sem ponovno odšel na trening z že preverjeno skupino na znano lokacijo – Makarska. Spet v isti zasedbi kot decembra: Jaro Kovačič, Andrej Vištica in jaz. Le da so se nam tokrat prvi teden pridružili še mladinci iz Trisporta, da je bilo malce bolj pestro. Škoda da vsi ostali slovenski klubi še vedno hodijo na priprave le do Medulina, ko pa so tukaj super pogoji…

Za mano je dober dvotedenski blok treningov z veliko kolesarjenja in teka. V zadnjih 14 dnevih sem opravil nekje okoli 50h treninga, zaključil pa sem ga z nastopom na Splitskem polmaratonu danes. Malo se poznajo težke noge, vendar predvsem takši dnevi te na koncu naredijo močnejšega.

Proga v Splitu je dokaj zahtevna, s skupnim vzponom okoli 100m. Danes je klance otežil še močan veter, ki meni z dokaj veliko površino telesa ravno ni najbolj pomagal 😉 Ampak dirka je bila le za trening in rezultat 1:16:20 na koncu vsekakor ni slab. Ni sicer blizu osebnega rekorda (1:14:30 – Beograd 2015), a vendar nismo forme niti malo tempirali. Jutri nadaljujem v starem ritmu naprej, še naslednja dva tedna. Da naberemo nekaj višincev in izkoristimo prazne dalmatinske ceste preden se začne turistična sezona 🙂 S pozitivo naprej, naslednjič pa napišem kakšno vrstico o planu tekem.

Rezultati polmaratona

Povezava na fajl iz moje ure

Video s kolesarskega treninga (naredil Andrej Vištica):

[Best_Wordpress_Gallery id=”10″ gal_title=”Makarska 2016″]

 

Morda vas bo zanimalo tudi