Novice tekmovanja

Drugo mesto na IRONMAN Pula 70.3

Po vseh težavah to sezono je za mano še zadnja letošnja tekma. Polovični Ironman v Puli. 2000 udeležencev, plavanje v morju, kolesarjenje po okoliških krajih v močni burji in tek po ulicah starega mestnega jedra. Sliši se super, tudi izgledalo je tako na začetku, vse dokler se ni dogodila ”manjša” napaka organizatorjev, ki niso predvideli moči vetra in jim je burja odpihnila boje, ki so označevale plavalno progo. Nekateri smo plavali pravilno, drugi preveč in nekateri premalo. Kaos z eno besedo… Tako so nas na koncu v rezultatih oropali plavalnih rezultatov.

Plavalo se je v neoprenu. Po treh tednih z minimalno kilometrino (zaradi padca s kolesom) sem uspel odplavati odličen čas, okoli 21 minut. Glede na bolečine v ramenu zadnja dva tedna in odrgnin na roki in hrbtu več kot odlično. Nato je sledil najtežji kolesarski del. 2h30′ za 91km po hriboviti Istri. Kolo je bilo čista moč, ki je meni trenutno primanjkuje. Poleg tega smo se borili tudi proti močni burji in 750m višinske razlike. Na kolesu sem v primerjavi z najboljšimi sicer igubil nekaj časa, vendar hitreje realno gledano nisem mogel. Na koncu je sledilo točno 21,1km teka. Olajšanje po kolesu! Počutil sem se odlično, verjetno tudi zato ker na kolesu nisem šparal z geli in energijskimi bari. Začel sem dokaj zmerno, potem malo dodajal in se na koncu sprehodil v cilj. Čas teka je bil 1:19:30, kar je tempo okoli 3:45/km. Zelo solidno za letošnjo nizko kilometrino na treningih in vseh težavam, ki sem jih imel.
Na koncu sem prečkal ciljno črto kot prvi posameznik, kar za mene pomeni zmago, kljub temu da sem po odpovedi plavalnih rezultatov pristal na drugem mestu. Z rezultatom sem zelo zadovoljen, saj kaže na dobro izhodišče v dolgih triatlonih za v bodoče.
Zahvalil bi se tudi podpornikom in sponzorjem: Biakom hiša ogrevanja, FitRabbit Slovenija in zobozdravsveniambulanti Silvio Bonfiglio, ter SB Shop in Dejan Vračič – športne storitve  .

Zdaj pa zaslužen počitek, morje in jadranje 🙂

Morda vas bo zanimalo tudi