Novice priprave tekmovanja

Pogled naprej: Ironman Dubai 70.3

 

Prvi del priprav v novi sezoni je za mano. Končali smo enomesečni blok priprav v Makarski, kjer smo opravili kvaliteten trening in se izognili decembrski depresiji pri nas. Kratki rezime priprav: 26 dni treninga, en dan pavze, 1310km kolesa, 22000m višinske razlike, 310km teka, 78km plavanja in par ur stabilizacije.
Prva tekma na kateri bom nastopil v prihajajočem letu bo polovični Ironman (70.3) v Dubaiu, 29.1.2016. Ta je prišla malce nepričakovano, ampak se je zelo veselim.

Od začetka letošnje sezone je ustanovljena nova ekipa, SCR.t PRO team. Ta je namenjena podpori vrhunskega triatlona v Sloveniji in promociji le tega. To je ekipa, ki mi je omogočila nastop v Dubaiu in mi dala priložnost, da pokažem kakovostno delo in trening v zimskem obdobju. Zavedam se, da bodo pogoji v Dubaiu težki, predvsem zaradi vročine, na katero trenutno nisem navajen in zaradi zgodnjega dela sezone in relativno malo kilometrov. Ampak počutje je dobro in mislim da bi lahko izvlekel soliden rezultat.

Trenutno se nahajam doma, kjer bom preživel božič in novo leto. Takoj po novem letu pa se selim na naslednje priprave v Španijo – Aguilas, kjer bom v treh tednih probal izpiliti formo, da bo primerna nivoju profesionalnih triatloncev na Dubai Ironman 70.3. Zaenkrat gre vse po načrtih, malo je sicer prisotne utrujenosti, ampak to bom kompenziral z današno božično večerjo 😉

Uradna stran ekipe Scrt PRO
Ironman Dubai 70.3

Lepe praznike, ne se preveč šparat na božično – novoletnih pogostitvah, zdaj je čas za to.

Morda vas bo zanimalo tudi